PRELUARI DIN CARTILE LUI SERGHEI NIKOLAEVICI LAZAREV

 

In urma cu aproximativ 14-15 ani am citit toate cartile lui S.N.Lazarev. Am fost profund impresionata de informatia primita din continutul lor. Am inteles multe si-am schimbat multe in gandirea si in viata mea. Pentru mine aceste carti au reprezentat o cotitura a drumului meu in viata. Le recomand cu toata caldura! Ii sunt recunoscatoare! Multumesc !

Dintr-un motiv sau altul, autorul si cartile lui au aparut acum, din nou in viata mea, dupa atat de multi ani ! Desi motivul nu-mi este foarte clar in acest moment, totusi le primesc cu toata deschiderea. Cum nimic nu este intamplator, tot ce pot face este sa fiu atenta la informatiile ce vin spre mine. Cand va sosi momentul, voi deveni constienta de mesaj.

Toate cele postate mai jos, le-am preluat de pe pagina oficiala din Romania a autorului. https://www.facebook.com/SN-Lazarev-Romania-1635836300025545/


CARTEA -SISTEMUL AUTOREGLARII CAMPURILOR

Cum sa ne ferim de boli, sa ne amelioram sanatatea si destinul:
„Relatiile dintre oameni sunt determinate de niste coduri ale campurilor lor. Campul fiecarui om contine cate un set de programe care determina inter-relatiile sale cu lumea si cu oamenii. Sentimentele de dragoste, ura, suparare pe care le nutresc cei din jur fata de om corespund cu strictete cu ceea ce-i sadit in karma acestuia. De aceea exista oameni care sunt in permanenta jigniti, care sufera traumatisme, care sunt invidiati, etc. In campul omului sunt continute programe informationale ale atitudinilor fata de el si programe ale atitudinii acestuia fata de alti oameni. Cand impotriva noastra se intreprinde ceva neplacut nu e bine sa raspundem in acelasi fel. Ne putem opune doar la nivel fizic insa la nivelul campului si la nivelul spiritual trebuie sa ne pastram intotdeauna o atitudine de smerenie, de blandete, sa manifestam iubire fata de oameni si sa tinem minte ca orice neplacere este cauzata de imperfectiunea noastra. Acest lucru ne curata karma, ne fereste de boli, ne amelioreaza destinul si sanatatea copiilor.”
Extrase din c?rtile autorului S.N. Lazarev


DESCRIEREA CARTII “DIAGNOSTICAREA KARMEI“VOL.1
Aceast?a carte este ca un balsam pentru suflet. În ea este aratata calea conectarii omului cu Dumnezeu. Cartea este foarte puternica si îti da un sentiment interior de lumina. Dupa citirea ei apare o senzatie îndelungata de curatenie, de puritate si de zbor al sufletului. Informatia din carte este foarte concentrata, structurata, multi-stratificata si verificata pâna la ultimul cuvânt.

Aceasta este o carte despre iubire si moralitate în care se vorbeste despre faptul ca iubirea este mai presus de toate. 
Autorul ne ajuta sa întelegem sensul existentei noastre si sa simtim iubirea în suflet. Prin exemple concrete din viata reala, el ne arata cum sa rezolvam problemele si cum sa depasim diverse dificultati si nenorociri/necazuri. Sistemul prezentat în aceasta carte da un sentiment de întelegere a tot ceea ce se întâmpla, priceperea sensului vietii si ce ar trebui sa fie o prioritate în viata noastra( în primul rând).

Dupa citirea ei, începem sa vedem lumea în alte culori, devenim mai calmi si mai blajini. În locul agresiunii si nemultumirii, începem sa apreciem într-un mod linistit ce se întâmpla, si chiar sa simtim bucurie ca urmare a ceea ce cunoastem acum, sa întelegem de ce traim acest lucru, si ce trebuie sa facem în situatia data. Aceasta carte ne învata sa iubim aceasta lume oricum ar fi ea, si sa pastram dragostea în suflet orice s-ar întâmpla. Cartea te ajuta sa te schimbi, sa-ti schimbi conceptia despre lume, caracter si destin. Datorita ei, noi începem sa vedem calea si sa constientizam încotro trebuie sa mergem.


DESCRIEREA CARTII “KARMA PURA“ - VOL. 2 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI
”Am înteles ca, pe masura ascensiunii în straturile tot mai fine, informatia devine tot mai generalizata, iar forma exterioara lipseste cu desavârsire pentru ca ea nu mai are nici o semnificatie.

Când va impuneti restrictii în alimentatie, în comunicare, în respiratie, are loc activarea deschiderii structurilor spirituale subconstiente. Aceeasi deschidere are loc si în somn. Însa când omul doarme, constiinta lui este închisa. În cazul tehnicilor de care aminteati, constiinta este activa. Înseamna ca în aceasta situatie orice program trece mult mai repede din constient în subconstient.

Daca în acelasi timp va rugati, aspirati catre Dumnezeu si va cultivati sentimentul iubirii, are loc o purificare totala a structurilor fizice si spirituale.”

CUPRINS:

Introducere. Timpul si spatiul. Alte lumi. Contactorii. Dublul Omului. Viitorul. Viitorii copii. Atasamentele. Idolatria teluricului. Iesirea la al treilea nivel al teluricului. Idolatria aptitudinilor. Idolatria întelepciunii. Idolatria Destinului. Idolatria Parintelui Spiritual. Imaginea. Trufia si mândria. Suicidul. Gelozia. Desfrâul. Oncologia. Banii. Prepararea vinului. Animalele. Teatrul si arta. Activitatea cu grupuri de oameni. Rusia si omenirea. Metodele moderne de influentare a omului. Viitorul bioenergiei 
Ultima informatie. Noi cercetari. Încheiere.
Autor S.N Lazarev

“Când fericirea suprema va consta în iubirea pentru Dumnezeu, fiecare secunda a vietii noastre va fi o posibilitate de a raspândi iubirea si bucuria.” S.N. Lazarev


EXTRASE DIN CARTEA “IUBIREA“ - VOL. 3 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI

„Daca cineva m-ar fi întrebat cu foarte putin timp în urma în ce consta sensul vietii, i-as fi raspuns: în aspiratia catre perfectiune. De aceea cu cât sunt mai înalte adevarurile si aspiratiile umane, cu atât mai mare este responsabilitatea noastra si cu atât mai mare este ispita de a le transforma în tel, uitând de Dumnezeu.

Indicatorul principal care ne arata daca încalcam sau nu legea este sentimentul iubirii din suflet. Când puterea noastra de a darui iubire este încetinita, acesta este un semn: noi începem sa percepem incorect lumea. Când nu mai daruim iubire înseamna ca am început, în interiorul nostru, sa ridicam pretentii fata de lume.”
Autor S.N. Lazarev

„Agresivitatea mutileaza sufletul, iar sufletul bolnav da nastere unui trup bolnav. Prin urmare, se cuvine sa vindecam sufletul, iar sufletul poate fi cel mai bine vindecat prin iubire, rugaciune ?si pocainta.

Teama de viitor echivaleaza cu necredinta în Dumnezeu ?si în vointa suprema. De aceea, în situatii critice, este bine sa ne spunem cât mai des - „Toate sunt în voia Ta, Doamne!”


Extras din cartea „4_Privire în viitor – vol. 4”
Autor S.N. Lazarev


EXTRASE DIN CARTEA “PRIVIRE IN VIITOR“ - VOL. 4 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI

„Oamenii trebuie învete sa iubeasca. Când moralitatea merge înaintea iubirii, avem deja de-a face cu inchizitia. Moralitatea si spiritualitatea se cer predicate, subliniindu-se însa ca ele vor fi mereu pe locul doi, iar atunci când se vor ciocni cu iubirea, vor trebui de fiecare datoare sa cedeze.

Cu cât mai riguros îsi orienteaza preotul enoriasii catre idealuri, moralitate si cinste, cu atât mai mult li se aseamana el celor pe care Hristos i-a numit învatatori de lege, carturari si farisei. Aceasta perverteste sufletele enoriasilor si, fara a baga de seama, ei devin tot mai neînduratori.

Medicul si vindecatorul nu lecuiesc, ei usureaza suferintele pacientului si îl ajuta sa se însanatoseasca. La Iisus Hristos veneau mii de bolnavi, el însa îi vindeca numai pe unii, pe cei care erau pregatiti, adica strabatusera cea mai mare parte a drumului. si nu întâmplator, întreba El daca omul crede.

Cu cât mai puternica este nazuinta spre Dumnezeu, cu atât mai putin îi dauneaza sufletului orice schimbari cardinale. Caci, de unde s-a luat fraza: "Nu este proroc dispretuit decât în patria lui si în casa lui"? Când a venit în localitatea sa, Hristos n-a putut vindeca pe nimeni. Pentru toti, el era fiul teslarului Iosif. Atunci el a plecat de acolo, rostind fraza care mai apoi a devenit cunoscuta tuturor.”
Autor S.N. Lazarev


EXTRASE DIN CARTEA “RASPUNSURI LA INTREBARI“ - VOL. 5 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI

„Calitatea informatiei este data de apropierea mea fata de iubire si Dumnezeu si de neatatarea mea de valorile umane, si în special de cele spirituale. Nu doar dragostea pentru bani trebuie oprita, ci si atasamentul fata de idealuri.

Cu cât sunt mai puternice suferintele omului în timpul nenorocirilor, bolilor si cu cât încearca mai putin sa depinda de ele îndreptându-se catre Dumnezeu pastrând si intensificând iubirea fata de El, cu atât sufletul omului devine mai curat.

Fiecare dintre noi, într-o masura sau alta parcurge acest drum. Iar puritatea sufletului, în cazul acesta, nu este într-atât determinata de cantitatea si profunzimea suferintei, cât de concentrarea asupra iubirii divine si de dorinta apropierii de ea.

Pe masura ce merg mai departe, volumul informatiei creste, iar în spatele frazelor asemanatoare se ascunde un sens tot mai adânc. Acest fapt permite omului care a citit cartea sa se schimbe si mai mult. Sunt adesea întrebat: cât dureaza transformarile pozitive dupa întâlnirea cu mine sau dupa citirea cartilor? „Daca se schimba caracterul dumneavoastra, va paraseste  si boala, raspund eu. Pe cât de profunde vor fi modificarile caracterului dumneavoastra, pe atât veti fi de sanatos."

Cartea se intituleaza „Raspunsuri la întrebari” si se prea poate ca multi sa nu primeasca rapunsuri la ceea ce îi framânta. Bine ar fi daca oamenii ar întelege ca cel mai de seama lucru nu este întrebarea sau raspunsul concret. Drumul însanatosirii este drumul catre Dumnezeu. si aici sentimentele sunt mai importante decât gândurile.”
Autor S.N. Lazarev

“ Trebuie înteles o data pentru totdeauna un lucru simplu: nu exista boli incurabile. În masura în care putem sa pastram în suflet starea de bucurie si de iubire vom putea sa învingem treptat orice boala.”
S.N. Lazarev

„Înainte de scrierea fiecarei carti ma îmbolnavesc.

Pânza subtire a destinului meu se rupe si se destrama. Viata devine cu totul imprevizibila. Încep sa ma enervez si sa ma supar. Apoi brusc se instaleaza linistea. si niciun fel de pierderi, nereusite si evenimente neasteptate nu ma mai ating. Este momentul în care înteleg ca ceea ce fac este inevitabil. Cu cât densitatea informatiei incluse în carte este mai mare, cu atât este mai puternica actiunea ei asupra cititorului, iar responsabilitatea mea creste daca aceasta influenta se dovedeste a fi nefasta.”

Autor S.N. Lazarev


 “Cum poate fi simtita iubirea Divina? În masura în care îi învatam pe copiii nostri sa ofere, le educam altruismul, capacitatea si dorinta de a avea grija de altii, noi îi pregatim sa simta iubirea Divina, care nu depinde de nimic si doar ofera.”
S.N. Lazarev

Acceptati-va trecutul cu iubire în suflet si tot cu iubire traiti clipa prezenta, priviti cu iubire în viitor. Dimineata si seara reperati: 
«În toate ma bizui pe Voia Ta, Doamne!»” 
S. N. Lazarev

“Una dintre conditiile principale ale purificarii Karmei este educarea corecta a sufletului nostru în iubirea pentru tot ce este dumnezeiesc.” 
S.N. Lazarev


EXTRASE DIN CARTEA “TREPTE CATRE DIVINITATE“ - VOL. 6 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI

„În 1997, când am terminat de scris cea de-a patra carte, eram convins ca procesul descrierii valorilor umane a ajuns la final. Cu cât ma orientez mai bine în tot ceea ce se cheama fericire umana, cu atât îmi este mai usor sa identific valorile pe care am început sa le divinizez, de care am început sa depind, ca, în fine, sa înlatur aceasta dependenta. Clasificarea era pe deplin încheiata. Asadar, gata cu cramponarile. De acum înainte pot asigura atât propria-mi sanatate cât si pe cea a copiilor mei. Cu alte cuvinte, puteam pune punct cercetarilor mele în domeniul karmei. Oricine putea fi vindecat.

Era suficient sa se cerceteze cât mai amanuntit ce îl împiedica sa scape de relatia de dependenta si sa se stabileasca modalitatea optima de actiune care sa-l ajute sa-si schimbe caracterul. Asadar, am terminat cu partea teoretica, ramânea doar cea practica. Simteam ca interesul meu fata de acest subiect începe sa scada. În primul rând, totul era deja limpede, în al doilea rând, nu banuisem niciodata ca procesul de gândire poate provoca dezgust si chiar suferinta fizica Eram dornic sa simt, sa revin din nou la pictura. Ceva mai târziu intentionam sa ma ocup de problema îmbatrânirii.

În toti acesti ani a trebuit sa lucrez neîntrerupt la propria mea armonizare, de aceea caracterul si starea fizica mi s-au schimbat mult. Totusi n-am constatat o revigorare, o întinerire a organismului. Lucrurile au evoluat mai curând în directia opusa. Cu cât ma concentram mai mult asupra procesului mental, asupra întelegerii si a generalizarii, cu atât resimteam mai dureros orice stres si cu atât mai activ se desfasurau procesele de îmbatrânire. Am hotarât sa ma retrag din activitatea de cercetator si vindecator, pentru a ma ocupa îndeaproape de propria-mi persoana, deoarece, pâna atunci, nu dispusesem de timpul necesar pentru aceasta. Întregul lant al valorilor umane fusese redus la câteva verigi.

Valorile materiale alcatuiau prima veriga; în ceea ce le priveste, totul este clar. Apoi urmau straturile ce tin de valorile spirituale. Toate valorile spirituale se împarteau în doua ramuri. De o parte se situau relatiile interumane. Dependenta de ele dadea nastere geloziei. De cealalta parte se aflau aptitudinile si intelectul. Dependenta de ele genera trufia. Sa zicem ca descopar la pacient o puternica dependenta de planul spiritual, mai exact, de acea zona care tine de relatii. Atunci îi explic ca, pentru a înlatura aceasta dependenta, nu i se cere decât sa-si gaseasca un alt punct de sprijin. Psihologia moderna îi recomanda individului sa-si largeasca sfera de interese. În acest fel, esecul suferit într-un anumit domeniu provoaca mai putine traume, individul putându-si îndrepta interesul spre alte zone.


EXTRASE DIN CARTEA “TRANSCENDEREA FERICIRII“ - VOL. 7 din SERIA DIAGNOSTICAREA KARMEI

„Pentru a va ajuta urmasii, trebuie sa eliminati minimum 5 forme de agresiune fata de iubire:

1. Cele mai neînsemnate profetii fata de parinti, înca din copilarie; 
2. De sute de ori sa treceti prin toate momentele de suparare pe oamenii iubiti si apropiat sa-i iertati, mai ales în perioada maturizarii sexuale, a primei iubiri, a formarii familiei si a venirii pe lume a copiilor; 
3. Nemultumirea de sine, deprimarea, lipsa dorintei de a trai. La femei, un astfel de program loveste, în primul rând, copiii si nepotii. Sa te ierti pe tine este adesea mai greu decât a-i ierta pe altii; 
4. Toate regretele privind trecutul; 
5. Orice temeri si nelinisti în privinta viitorului.”

În studiile mele am mers pe urmatorul drum: ajung pe o treapta, apoi încep problemele. Trebuie sa prelucrez toate situatiile si sa invat sa  depasesc dependenta de aspectul respectiv. Numai atunci am dreptul sa ma ridic la treapta urmatoare. Mergând tot mai departe, apareau noi si noi niveluri de dependenta. Acum, ocupându-ma serios de tema dorintelor ca fiind una din bazele fericirii umane, am vazut cu bucurie ca m-am apropiat de fundamentul umanului, care în Biblie se numeste pacatul originar al lui Adam si Eva. Inseamna ca pot sa sper la o finalizare clara a sistemului. Munca de pe parcursul multor ani, dezvaluind în permanenta noi si noi verigi, a început calitativ, sa se configureze într-o finalizare, ceea ce înseamna ca se poate pasi spre niveluri de mai mare amploare, mai interesante, mai noi.”
Autor S.N. Lazarev


Aplicând „masajul” bioenergetic în tratarea pacientilor sai, S.N.Lazarev a observat ca boala de fapt nu se vindeca, ci migreaza de la un organ la altul, lucru dovedit si în cazul metodelor conventionale de tratament la care recurge medicina contemporana „oficiala”. De pilda, un pacient vindecat de ulcer gastric revine dupa aproximativ doua luni cu o serioasa afectiune renala, iar la sase saptamâni dupa vindecarea acesteia, pacientul se îmbolnaveste de plamâni... Asemenea cazuri, întâlnite cu sutele în practica sa, îl duc pe S.N.Lazarev la concluzia ca, actionându-se asupra bolii, se actioneaza doar asupra efectului, cauza ramânând, în continuare, neschimbata. 
Lazarev mediteaza îndelung la acest fenomen, studiaza cu seriozitate textele medicale si filozofice ale Orientului antic, pentru a ajunge în cele din urma la conceptul de karma. Karma, notiune preluata din filosofia orientala si identificata de multe ori cu destinul, reprezinta, în viziunea lui S.N.Lazarev, „un mecanism de rasplatire a faptelor pamântesti”. Cunoscând acest mecanism, (iar scopul cartii acesta este), omul îsi poate ameliora starea de sanatate, dar si destinul.
Diagnosticarea karmei. Sistemul autoreglarii câmpurilor reprezinta debutul editorial al lui S.N.Lazarev, produs în tromba (concomitent la doua edituri din spatiul ex-sovietic) în 1994, fiind prima serie de sase carti cu titlul generic Diagnosticarea karmei."


 

Write Your Review

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare vă exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Politica de utilizare cookie
Am inteles